eh, lupa !
assalamualaikum ..
entry yang lalok.
first and foremost.. wah ! lalok-lalok pun sempat juak buat ayat karangan kannnnn. haha.
yeah, dengan perasaan malas + duit dah takdo kena juak turun bandar. matlamat ? hambur duit kat orang kaya (bank in) duit untuk order bende yang ingat dah tak jadi beli. faham tak ? uh tak eh ? uk lupakan..
yer, dah dapat contact dari owner yang sell the stuff baru koar ayat ni "ha ar la.. aku ada pesan barang. tapi bukan dia tak respon ker time aku sent email kat dia?" dah cancel bajet untuk itu barulah pulak respon aku balik. potong lah der.
jap ! apa kena mengena dengan lipas berlado haku nih ?
uk2.. ma dinner jap tadi,
ni dya.. taraaaaaaaaaaa !
pandangan jarak jauh sikit + ada twin shadow lagi u'all
pandangan dari jarak dekat pulak. yang penting mangkuk tu. vantage !
KENYAL + PEDAS + NAK LAGI !
3 words to express ma feeling bila kunyah lipas berlado nih. nak rasa tak ? sure u'all nak. tak tipuuuuu ! **muka gedik please.
bahan-bahan :
squid kering (RM30 hengget per kilogram) **pengsan
lado besor (kaler ijo untuk keranggupan, kaler merah untuk ******)
bawang merah (1@2@3...... <--- bijik la der)
bawang putih (suka hati)
cili api (sepenumbuk pun cukuplah. keluar jugak asap berapai kat ur ears)
cili api (sepenumbuk pun cukuplah. keluar jugak asap berapai kat ur ears)
garam (masakan mana yang korang tak tarok benda nih? cerciter sikit)
ajinamoto (bukan ni jenama ka?) yerrr, serbuk perasa.. serbuk perasa..
gula (cukuplah secubit je. taksoh nak listed dalam diabetes's club)
aku sanggup bocorkan rahsia masterchefku to u'all tau sebab...
aku tau masak masakan bertumis je FOR NOW. hahaha. malu ! malu !
uklah, sekian saja rancangan "ketang keting periuk belanga" untuk hari ini. jumpa lagi d blog dan penulis yang sama di lain waktu. ingat, dapurmu.. dapurku jua.. byeeeeeeeee
wah...lazatnya.....sgt sedap...you cook so verry nice n make me want it..heheh....so delicios
ReplyDelete